Geschiedenis

Aan de bron van de club lag Ace die er al enige tijd van droomde een eigen club op te richten. Ace heeft ondertussen de club verlaten. Destijds werden in zijn frituur die hij bezat zowel bestuur als gewone leden geronseld. Al vlug bleek dat de klanten uit Zonnebeke en omliggende gemeenten zeer geïnteresseerd waren in de nieuwe motorclub. De eerste leden waren school- en uitgaansvrienden van Ace die de microbe al te pakken hadden van in de pubertijd, toen ze nog rondsnorden op hun 49,5cc’ers. We waren nu reeds enkele jaren verder en hadden die brommerkes al lang geruild voor het echte werk. In januari 1996, staken we met een vijftal vrienden de benen onder de eerste vergadertafel om de nieuwe club waar te maken.

We vertrokken van het standpunt dat de club voor iedereen aantrekkelijk moest zijn en geen bepaalde types van motoren mocht vertegenwoordigen. Zowel choppers, snelheidsmachines, toermotoren of eigenbouws waren welkom in de club. De enige vereisten waren in hart en nieren motorrijder zijn. U zult zich waarschijnlijk afvragen waar die naam vandaan komt. In eerste instantie zou men misschien denken dat het allemaal om Kawa-rijders gaat. Dit is dus niet het geval, maar het heeft wel met een Kawasaki te maken.

Een half jaar voor het oprichten van de club, trokken we met enkele vrienden die nu allemaal Gifkikkers zijn naar het Katjestreffen van M.C. Speedy in Boezinge. Onze toenmalige president reed toen met een ietwat afgeleefde Kawasaki Z1000. Omdat de vering bij het remmen alle standen innam en de uitlaatgassen aan geen enkele norm voldeden en de hele buurt onder een dikke mistwolk zette, kreeg de aftandse vierpitter al vlug de naam van “Groene Gifkikker” mee. Daar we als nieuwe club niet wilden uitpakken als Zware Jongens en iedereen wilden duidelijk maken dat we allemaal vrolijke jongens waren, moesten we niet ver gaan zoeken achter een naam voor de club, en zodoende waren “De Groene Gifkikkers” geboren.

In maart 1996 werden de Groene Gifkikkers dan een feit.

Voor de leden van de club, zijn er jaarlijks ook een aantal zelf ingerichte activiteiten, zoals een paar daguitstappen naar verschillende plaatsen. Verder is er het jaarlijks verlof in de Ardennen. De TT-races op het eiland Man is ondertussen ook al enkele keren van de partij geweest.

We proberen er het beste van te maken en zo veel als mogelijk plezier te maken :-))

Alle rechten voorbehouden © 2021 Groene Gifkikkers